Rendszeres olvasók

2010. november 25., csütörtök

Tejszínes póréhagymaleves

Nagyon finom krémleves. Lehűtve különösen jó, sokkal jobb mint melegen. Nem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészül.





















Hozzávalók:

- 2 jó nagy darab póréhagyma
- 1/2 kg burgonya (4-5 nem túl nagy szem)
- 1 dl főzőtejszín (de ha habtejszín van otthon, az is jó)
- 1-2 mokkáskanál majoránna
- só


1. A póréhagymát úgy egy centis, a krumplit fél centis karikákra vágom, majd kb. másfél liter sós, majoránnás vízben puhára főzöm.





2. Ha a zöldségek megpuhultak, néhány karika krumplit félreteszek levesbetétnek, a többit a hagymával, és egy kis főzőlével alaposan összeturmixolom. A masszát visszateszem a főzőlébe, felforralom, hozzákeverem a tejszínt, és lekapcsolom a tüzet. Visszateszem a félretett krumplit, ha szükséges utánasózom, és egészen langyosra hűtöm.

Lehet úgy is készíteni, hogy az összes krumplit összeturmixoljuk, akkor finom krémlevesünk lesz.

2 megjegyzés: