Tejfölös csirke főtt tésztával |
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 2-3 dl tejföl (ízlés szerint használjuk, én szeretem kicsit több mártással készíteni)
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- néhány csepp citromlé
- penne vagy szarvacska tészta, vagy bármilyen, amit szeretünk.
- 1 mokkáskanál cukor (erre nem biztos, hogy szükség lesz, de ha a mártást kicsit túl savanyúnak érezzük, akkor egy pici cukor lágyítja az ízét)
Én vokban szoktam csinálni, mert az sokkal kényelmesebb, mint bármilyen serpenyő.
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. Olajat forrósítunk, ebbe tesszük a húst, és hirtelen fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük, vagy törjük a fokhagymát, és mérsékelt lángon folytatjuk a hús sütését, amíg megpuhul. Ne süssük pirosra, mert akkor megkeményedik, és úgy nem olyan finom! Csak maradjon világos, puha és rugalmas.
2. Amíg a hús sül, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a mustárral. 1-2 dl vízzel hígítjuk, és szűrőn át a húshoz öntjük. Néhány percig forraljuk, amíg picit krémszerűvé sűrűsödik. Közben néhány csepp citromlét csavarunk rá, és utána sózzuk.
3. Főtt tésztát adunk hozzá.
Nagyon finom kis leves,sok féle képpen főztem már,de ennek a legjobb az íze. Köszönöm ! Tisztelettel Kovácsné Marika
VálaszTörlés