Rendszeres olvasók

2011. április 12., kedd

Krumplis omlett

A családom szereti a meleg reggelit. Igaz, ehhez korábban kell felkelni, mert kicsit időigényes, de finom.

Burgonyás omlett



















Hozzávalók:

- 3-4 szem közepes burgonya
- 2 tojás
- só
- olaj

1.   A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, és megsózzuk.

2.   A tojást megmossuk, feltörjük, kissé felverjük, mint a rántottához szoktuk, és hozzákeverjük a krumplihoz.

3.   A serpenyőben olajat hevítünk, belesimítjuk a masszát, és takarék lángon mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. (Ne akarjuk nagyon gyorsan megsütni, mert megég.)



4.   Végül lapos tányérra tesszük, cikkekre szeleteljük, mint a pizzát. Hűvös reggelen forró teával nagyon finom.

3 megjegyzés: