Rendszeres olvasók

2011. március 18., péntek

Húsos rakott tészta


Húsos rakott tészta

Akkor szoktam készíteni, ha van maradék pörkölt, de nincs kedvem maradékot enni.


1.   Előmelegítem a sütőt kb. 170°C-ra.

2.   Megfőzök kb. 30-40 dkg tésztát (szarvacska, penne, bármi megfelel).

3.   Átdarálom a pörkölthúst kis lyukú darálón. Hozzákeverem a szaftját, és ízlés szerinti mennyiségű  ketchupot. Kellemesen paradicsomos ízű legyen.

4.   Olajjal kikenek egy jénai tálat, és rétegezve lerakom a tésztát és a húspépet. A tésztarétegeket mindig meglocsolom egy kis tejföllel. Addig rétegezem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A felső réteg tészta legyen, amire egy nagy adag tejfölt simítunk.

5.   Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta és a hús jól átsül, és a tejföl pirulni kezd.





Aki szereti, tálaláskor megszórhatja reszelt sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése