Rendszeres olvasók
2011. február 28., hétfő
Sajttal töltött rántott kelkáposzta
Ez egy nagyon finom húspótló étel.
1. Kelkáposzta előkészítése:
A káposztát leveleire szedjük, enyhén sós forró vízbe dobjuk egy fél percre. Csak éppen annyira, hogy középen össze tudjuk hajtani anélkül, hogy eltörjön.
2. Amíg a káposzta egy picit hűl, akkora sajtszeleteket vágunk, amekkora elfér egy káposztalevél felén.
A sajtszeleteket ráhelyezzük a káposztalevélre, a levél másik felét ráhajtjuk, panírozzuk, és kisütjük.
(A kisebb káposztalevelekből kettőt fordítunk össze)
3. Köret: bármi.
Én párolt rizst, párolt vegyes zöldséget és rántott gombafejeket készítettem hozzá.
Ezt ki lehet egészíteni még bármilyen savanyúsággal, gyümölcssalátával vagy kompóttal.
Aki nem fél az elhízástól, készíthet hozzá tartármártást.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ötletes, finom és mutatós!
VálaszTörlésIgen, és néha szükség van egy-egy húsmentes napra.
VálaszTörlés