Rendszeres olvasók

2011. február 28., hétfő

Sajttal töltött rántott kelkáposzta


















Ez egy nagyon finom húspótló étel.

1.   Kelkáposzta előkészítése:
A káposztát leveleire szedjük, enyhén sós forró vízbe dobjuk egy fél percre. Csak éppen annyira, hogy középen össze tudjuk hajtani anélkül, hogy eltörjön.

2.   Amíg a káposzta egy picit hűl, akkora sajtszeleteket vágunk, amekkora elfér egy káposztalevél felén.
A sajtszeleteket ráhelyezzük a káposztalevélre, a levél másik felét ráhajtjuk, panírozzuk, és kisütjük.
(A kisebb káposztalevelekből kettőt fordítunk össze)

3.   Köret: bármi.
Én párolt rizst, párolt vegyes zöldséget és rántott gombafejeket készítettem hozzá.
Ezt ki lehet egészíteni még bármilyen savanyúsággal, gyümölcssalátával vagy kompóttal.
Aki nem fél az elhízástól, készíthet hozzá tartármártást.

2 megjegyzés: