Nagyon jól tudom, hogy húslevest, csontlevest, erőlevest mindenki tud főzni. Nem is akarok erről kioktatni senkit.
A nagyanyám csak ennyit mondott a húslevesről:
"Ha a hús felfőtt, szépen szedd le a habját, aztán tedd bele a zöldséget, sót, szemes borsot. Aztán hadd főjön jó sokáig. De nehogy zubogjon! Csak gyöngyözve fiam, csak gyöngyözve! Akkor gyönyörű tiszta lesz a leve."
És még azt is szokta volt mondani:
"A jó húsleveshez idő kell. Akinek nincs ideje, hozzá se kezdjen!"
Ha nagyon hájas tyúkot veszek, akkor a hájat diónyi darabkákban le szoktam fagyasztani. Ezt azért csinálom, mert ha sovány húsból, vagy zsír nélküli csontból főzök levest, akkor egy-egy darabka fagyasztott hájat beledobok, és gyönyörű, sárga levest kapok nagyon szép zsírcseppekkel.
Persze, ha valaki zsírtalanul szereti a húslevest, akkor ne tegye.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése